ANKARA / KEÇİÖREN - İbn-i Sina Ortaokulu

Mrt

Türkçe Öğretmeni Kadir ORMAN’a anlamlı veda. 44 yıldır öğretmenlik yapan Kadir ORMAN’a 29/03/2024 tarihinde ki son dersinde İbn-i Sina Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından sürpriz veda yapıldı. Emektar öğretmenimize öğretmen arkadaşları 44 karanfil takdim etti. Öğretmenimizin son dersinde duygusal anlar yaşandı. Öğretmenimize emekleri için teşekkür edildi. Emeklilik yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 101. yılı ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Günü kapsamında okulumuzda program düzenlendi. Programda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY´un hayatı ve eserlerinin yanı sıra az bilinen özellikleri, İstiklal marşının oluşturulma süreci gibi konular hakkında bilgiler verildi.  Programda Mehmet Akif ERSOY´un şiirleri okundu, hayatı ile ilgili videolar izletildi. Mehmet Akif ERSOY´un ifadesiyle "Yüce ALLAH bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın."

Şbt

Okulumuz 6-B Sınıfı öğrencisi Hamza Karakaya Ankara Okullar arası Küçük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonasında kilosunda  3. Olmuştur. Öğrencimizi ve bu başarıda emeği geçen öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI MÜZİKLİ ŞİİR DİNLETİSİ

Yeşil Türkiye Derneği “AİLEN İÇİN FİDAN DİK!” Etkinliği

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında bursluluk sınavını kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

8. Sınıf öğrencilerimize mesleki eğitim kapsamında yönlendirme amaçlı okul tanıtımı yapılmıştır.

Bu amaçla ilimizde yeni açılan Elmadağ Uzay ve Havacılık Teknolojileri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tanıtım filmi öğrencilermize izletilmiştir.

Okul ile ilgili bilgiler velilerimiz ile paylaşılmıştır.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Okulumuzda yapılan kutlama programında okul müdürümüz Orhan BÜYÜK açılış konuşması yaptı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve programın sonunda oratorya sunuldu. Başta Türkçe öğretmenimiz Hilal OZAN olmak üzere Okulumuz Kutlama komisyonu öğretmenlerimiz Metin Yazıcı, Mustafa TOPRAK, Özlem SOLMAZ, Şebnem YÜKSEKKAYA, Semra ENGİN'e, Funada CANOĞLU, Şükriye Ceylan ŞAHİN ve Anasınıfı Öğretmenimiz Sevgi TAŞRAN'a  programın hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzda geleneksel hale gelen Bahar Şenliği ve Kermes Etkinliği bu yılda yapıldı. Öğrencilerin eğlendiği ve yılın yorgunluğunu attığı etkinliğimiz büyük bir coşku ile kutlandı. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize, okul personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz sportif alanda gösterdiği başarılara yenilerini eklemeye devam ediyor.  6/A sınıfı öğrencimiz Zeynep Güven ARSLAN katıldığı Ankara Karate Şampiyonasında derece almayı başardı. +50 kilogramda yarışan öğrencimiz büyük bir başarı göstererek Ankara 3.sü oldu. Öğrencimizi başarı ve gayretinden dolayı kutluyoruz.

Nis

Okulumuz 7/B sınıfı öğrencilerinden Kayra AYDOĞAN Ankara geneli düzenlenen Atletizm Uzun Atlama turnuvasından derece alarak büyük başarı elde etti. Öğrencimiz uzun atlama turnuvasında 5 mt 32 cm atlayarak Ankara 2.si oldu. Öğrecimizi başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Mrt

Sağlık, Temzilik ve Beslenme kulübünün organize ettiği diş sağlığı eğitimi verildi. Gazi Üniversitesinde görev yapan Uzman Diş Hekimi Nisa Altan ÖNCEL öğrencilere diş sağlığı ve sağlıklı beslenme konulu sunumu öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi. Diş hekimimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Dünya Santranç Günü kapsamında Ankara genelinde düzenlenen Satranç  Turnuvasında okulumuz öğrencisinden büyük başarı geldi. Okulumuz 5. Sınıf ögrencilerinden Eren YILDIZELİ Ankara 4.'sü oldu. Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz.